Παρασκευή 20 Ιουνίου 2014

Το ποιητικό έργο του Καβάφη online: ανανέωση του ψηφιακού περιβάλλοντος της Ανεμόσκαλας


Στη σελίδα του ΚΕΓ http://www.greek-language.gr/greekLang/portal/blog/archive/2014/06/16/5940.html διαβάζουμε ότι ανανεώθηκε το περιεχόμενο της ενότητας για τον Κ.Π. Καβάφη στο ψηφιακό περιβάλλον της Ανεμόσκαλας. 

Ανεμόσκαλα: Σώματα κειμένων και συμφραστικοί πίνακες για σημαντικούς νεοέλληνες ποιητές του 19ου και 20ού αιώνα. 
Μετά από ευγενική παραχώρηση οπτικού υλικού του Ιδρύματος Ωνάση από το Αρχείο Καβάφη, ανανεώθηκε το περιεχόμενο της ενότητας για τον Κ.Π. Καβάφη στο ψηφιακό περιβάλλον της Ανεμόσκαλας, και ειδικότερα η ενότητα "Για τη ζωή και το έργο του".
Το περιβάλλον της Ανεμόσκαλας αποτελεί ένα ψηφιακό corpus με το ποιητικό έργο σημαντικών Νεοελλήνων ποιητών του 19ου και 20ού αιώνα. Ο χρήστης έχει ελεύθερη πρόσβαση στο ποιητικό έργο (όταν αυτό είναι ελεύθερο πνευματικών δικαιωμάτων ή όταν έχει εκχωρηθεί δικαίωμα δημοσίευσης), εκ νέου επιμελημένο για τις ανάγκες του ψηφιακού corpus, μαζί με καταλόγους λέξεων, χρονολόγιο και πολυμεσικό εργοβιογραφικό.
Τόσο το περιβάλλον της Ανεμόσκαλας όσο και άλλες ψηφιακές υποδομές που εκπονεί το ΚΕΓ υλοποιούνται στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Εκπαίδευση και Δια Βίου Μάθηση» με συγχρηματοδότηση από την Ευρωπαϊκή Ένωση (Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο) και από εθνικούς πόρους.