Παρασκευή 17 Σεπτεμβρίου 2010

Μια αμερικανίδα που αγαπά τη Σέρρες




Στο στιγμιότυπο η ανταπόδοση του Προέδρου της Βιβιοθήκης , Σεβασμιοτάτου Μητροπολίτη Σερρών & Νιγρίτης κ. Θεολόγου,με την επίδοση Τιμής Ένεκεν αναμνηστικής πλακέτας προς την κ. Yvonne Hunt για την προσφορά της.


Διαβάζουμε στην ιστοσελίδα της ERT online:

"Μια σημαντική δωρεά απέκτησε η Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Σερρών. Η αμερικανίδα υπήκοος κυρία Yvonne Hunt παραχώρησε στη Βιβλιοθήκη το αρχείο που συγκέντρωσε ύστερα από συστηματική έρευνα 25 χρόνων στην περιοχή μας.
Το αρχείο περιλαμβάνει πλούσιο υλικό σχετικό με τη μουσική και λαογραφική παράδοση του νομού Σερρών και ιδιαίτερα: ηχογραφημένες συνεντεύξεις από κατοίκους του νομού, πολλοί από τους οποίους δεν βρίσκονται εν ζωή,, πλήθος φωτογραφιών και βιντεοκασετών από παραδοσιακά έθιμα και γλέντια, δίσκους cd, dvd, αλλά και πολλά βιβλία.
Το υλικό και ό,τι περιλαμβάνεται σ’ αυτό έχει, κατά την εκτίμηση των ειδικών, μεγάλο αρχειακό και μουσικοπολιτισμικό ενδιαφέρον για τις Σέρρες και ειδικά για την ευρύτερη περιοχή του νομού Σερρών, αφού θα αποτελέσει πηγή για την άντληση σημαντικών πληροφοριών και θα συμβάλει στην προαγωγή της τοπικής μας ιστορίας".

Η δωρεά αυτή δίνει στη Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη τη δυνατότητα να εμπλουτίσει το αρχειακό υλικό της και σε μελλοντικούς ερευνητές τη δυνατότητα να το αξιοποιήσουν στην έρευνα και τη συγγραφή ειδικών μελετών για την περιοχή των Σερρών. Τα ψηφιακά μέσα μπορούν επίσης να συνδράμουν στην αξιοποίηση αυτή στο μέγιστο δυνατό βαθμό.
Θερμές ευχαριστίες στην κ. Yvonne Hunt, γιατί η πράξη της αποτελεί λαμπρό παράδειγμα της αξίας διαμοιρασμού της γνώσης προς όφελος του κοινωνικού συνόλου.