Πέμπτη 28 Οκτωβρίου 2010

Ευχές για επιτυχία στις γυναίκες υποψήφιες των Δημοτικών και Περιφερειακών Εκλογών


Η πρόεδρος και τα μέλη του Δ.Σ. του Λυκείου των Ελληνίδων Σερρών θα θέλαμε να συγχαρούμε όλες τις γυναίκες της πόλης και του Νομού μας, που αποφάσισαν να ασχοληθούν με τις Δημοτικές και Περιφερειακές εκλογές της 7ης Νοεμβρίου και να θέσουν τον εαυτό τους στην κρίση της κοινωνίας.
Μέσα στην ιδιαίτερα δύσκολη οικονομική και κοινωνική συγκυρία που περνά ο τόπος μας, η παρουσία όλο και περισσότερων γυναικών στην πολιτική σκηνή, σήμερα χρειάζεται ιδιαίτερη γενναιότητα, διάθεση προσφοράς, αφιέρωση προσωπικού χρόνου και δυνάμεων και η παρουσία τους θεωρείται επιβεβλημένη. Εξάλλου η ποσόστωση συμμετοχής των γυναικών στους συνδυασμούς, που έχει προβλέψει ο νομοθέτης του Καλλικρατικού νόμου, συγκλίνει με αυτή την ανάγκη.
Εμείς είμαστε ιδιαίτερα περήφανες που ο πρώτος καταστατικός σκοπός του Λυκείου για την εξύψωση της θέσης της Ελληνίδας στην κοινωνία, σήμερα δικαιώνεται με την καταξίωση των γυναικών και στον πολιτικό στίβο.
Η ιδρύτρια του Λυκείου των Ελληνίδων, Καλλιρρόη Παρρέν που το 1893 ίδρυσε την "Ένωση υπέρ της Χειραφετήσεως των Γυναικών", θα αισθανόταν υπερήφανη ότι ο αγώνας για την αυτονόητη συμμετοχή των γυναικών στο κοινωνικό και πολιτικό γίγνεσθαι, πραγματώνεται και καθιστά τις γυναίκες ενεργά και συμμέτοχα μέλη των κοινωνιών με ρόλο παρεμβατικό, ουσιαστικό και αποτελεσματικό.

Ευχόμαστε σε όλες Καλή επιτυχία για το καλό της ελληνικής κοινωνίας.

Ο νέος διευρυμένος Καλλικρατικός Δήμος Σερρών και η σταυροδοσία