Τρίτη 11 Ιανουαρίου 2011

Ακούει ο Δήμαρχος όλων των Σερραίων;

φωτο: Χρ. Παλάζη
Δευτέρα 10 Ιανουαρίου 2011 και από το πρωί αυξημένη κινητικότητα στην πόλη των Σερρών με συσκέψεις μεταξύ του περιφερειάρχη κεντρικής Μακεδονίας κ. Ψωμιάδη, του αντιπεριφερειάρχη κ. Μωυσιάδη, των περιφερειακών συμβούλων της πλειοψηφίας, του Δημάρχου Σερρών κ. Αγγελίδη, τόσο στο κτίριο της Δημαρχίας όσο και σε αυτό της πρώην Νομαρχίας,  με μόνο θέμα την επίλυση του προβλήματος στέγασης των υπηρεσιών και των υπαλλήλων του Δήμου καθώς και την ανεύρεση χώρου για την πραγματοποίηση των συνεδριάσεων του δημοτικού συμβουλίου. Παραχωρήθηκαν "άτυπα" από την Περιφέρεια 32 γραφεία για 33 υπαλλήλους, δεν ικανοποίησε αρκούντως η λύση τον νέο δήμαρχο, δηλώσεις για οριστική απάντηση την Παρασκευή περί ικανοποίησης ή μη από το δημοτικό συμβούλιο της λύσης που προτάθηκε, μη ακύρωση της επίσκεψης του δημάρχου στην Αθήνα για τη προσπάθεια παραχώρησης στο δήμο από την Κτηματική Υπηρεσία του κτιρίου της Νομαρχίας εξ ολοκλήρου στο δήμο και .... μονοπώληση του ενδιαφέροντος της κοινής γνώμης της πόλης στο εν λόγω ζήτημα.

Στο μεταξύ την ίδια μέρα σε ένα κτίριο της πόλης που ρημάζει από έλλειψη συντήρησης και στοιχειωδών παροχών,  στο κτίριο της πρώην ΔΕΠΚΑ νυν ΚΕΠΑΣ,  η εικονιζόμενη ανακοίνωση τοποθετεί την εστίαση των δρώμενων στην πόλη σε άλλο επίπεδο.
Έλλειψη πετρελαίου και συνακόλουθη αδυναμία σωστής λειτουργίας του χώρου για τη διενέργεια των μαθημάτων χορού της ΚΕΠΑΣ. Αρχική αναστολή των μαθημάτων για μία εβδομάδα. Το τηλ. προστέθηκε χειρόγραφα στην ανακοίνωση από τον επιστάτη του κτιρίου προκειμένου να μην μπαίνουν στον κόπο οι γονείς των μικρών μαθητών να μεταφέρουν τα παιδιά τους εκεί μετά το πέρας της εβδομάδας,  καθώς κανείς δεν είναι σε θέση να γνωρίζει πότε θα είναι δυνατό να γίνει προμήθεια σε πετρέλαιο. Μέχρι τότε οι μεν εργαζόμενοι στο χώρο του 3ου ορόφου (που στέγαζε τη παιδική και εφηβική βιβλιοθήκη της οποίας τα βιβλία τώρα στοιβαγμένα σε σάκους περιμένουν την τύχη τους), θα προσπαθούν να ζεσταθούν με ίδια μέσα, όσο για τα διαφυγόντα έσοδα από τα δίδακτρα των παιδιών μάλλον θα πρέπει να ενταχθούν στις παράπλευρες απώλειες της οργάνωσης του νέου Καλλικρατικού Δήμου που δείχνει πως για την ώρα έχει άλλες προτεραιότητες!!!
 Τα δημοσιεύματα αναφέρουν ως Πρόεδρο για την Κοινωφελή  Επιχείρηση που  θα προκύψει από τη συγχώνευση των:
ΚΕΠΑΣ-Κοινωφελής Επιχείρηση Πολιτισμού –Αθλητισμού Σερρών
ΚΕΚΑΣ-Κοινωφελής Επιχείρηση Κοινωνικής Ανάπτυξης Σερρών 
Κ.Ε.Ε.Κ(πρώην ΔΕΕΚ)-Κοινωφελής Επιχείρηση Επαγγελματικής Κατάρτισης
τον κ. Ζαχαρία Σούζα και Αντιπρόεδρο τον κ. Δημήτριο Βαλτσάνη.
 Οψόμεθα λοιπόν για τα έργα και της ημέρες της διοίκησής τους. Η προκάτοχός τους ωστόσο κ. Ευαγγελίδου άφησε γονείς και θεατές της υπέροχης παράστασης μπαλέτου με τίτλο «Καρυοθραύστης» των χορευτικών ομάδων που δόθηκε στο θέατρο ΑΣΤΕΡΙΑ στις  29/12/2010  με τις καλύτερες εντυπώσεις, καθώς ξέχασε την προγραμματισμένη παράσταση και δεν παρέστη ούτε να την παρακολουθήσει,  ούτε να στηρίξει-με τον τρόπο αυτό- την προσπάθεια που υλοποιήθηκε χάρη στις υπεράνθρωπες προσπάθειες της δασκάλας χορού κ. Όλγας Γιαζοβσκίχ και των πάνω από 100 μικρών μαθητριών της σχολής.