Τετάρτη 22 Σεπτεμβρίου 2010

Κολυμβητήριο Σερρών: who cares?



φωτο: Χρυσάνθη Παλάζη

Ενώ η σχολική χρονιά έχει αρχίσει, οι μαθητές και οι μαθήτριες προγραμματίζουν τις εξωσχολικές δραστηριότητές τους, οι αθλητές, οι γονείς και οι προπονητές του Κολυμβητηρίου Σερρών διαπιστώνουν πως το Κολυμβητήριο παραμένει κλειστό ή για να ακριβολογούμε, άνοιξε και ξανάκλεισε!
Η ανακοίνωση στην πόρτα της εισόδου «εκ μέρους του Δήμου» επιγραμματική και σιβυλλική, αναφέρει ότι η καθυστέρηση έναρξης οφείλεται σε έκτακτο πρόβλημα, για αναγκαστική επιλογή «δυστυχώς για όλους μας» και ζητά συγνώμη για την αναστάτωση του προπονητικού προγράμματος.

Ο αποδέκτης του μηνύματος λοιπόν
• δεν ενημερώνει για το είδος του προβλήματος
• τα αίτια που το προκάλεσαν και
• τον τρόπο και το χρονικό ορίζοντα αντιμετώπισής του .......

......και σε κάθε περίπτωση ο γονιός πχ. μπορεί στο εξής καθημερινά να μεταφέρει τα παιδιά του στο κολυμβητήριο (με όλο το σχετικό «εξοπλισμό»), προκειμένου να ενημερωθεί επί τόπου για την πιθανή έναρξη λειτουργίας του.

Σαφώς η αναστάτωση στους προπονητικούς συλλόγους είναι μεγάλη καθώς πολλοί/-ές αθλητές/-τριες είναι σε αγωνιστική ομάδα και φυσικά ο χρόνος που παραμένει ανεκμετάλλευτος εκτός πισίνας, θα έχει αρνητικές συνέπειες στην εν γένει αγωνιστική τους προετοιμασία και ενδεχομένως και στην επίδοσή τους.

Δεν θα εισέλθω σε λεπτομέρειες για τη φύση του προβλήματος (διαρροές νερού, σπασμένα πλακάκια, προτάσεις ειδικών για μακροπρόθεσμη και όχι επιφανειακή και πρόχειρη αντιμετώπιση του προβλήματος, κόστος επίλυσης του προβλήματος).
Γεγονός ωστόσο παραμένει ότι η πλημμελής-κατά τη γνώμη μου- ενημέρωση δημιουργεί την αίσθηση του «who cares ?» , απαξιώνει τις προσπάθειες και τον αγώνα πολλών παιδιών και πλήττει την εικόνα της πόλης μας.