Πέμπτη 3 Ιουνίου 2010

Στην εποχή του iΡad δεν υπάρχει χώρος για υπολογιστές και λάπτοπ


Ο Στιβ Τζοµπς προέβλεψε πως το µέλλον ανήκει στις «ταµπλέτες»

Το τέλος επιτραπέζιων και φορητών υπολογιστών προανήγγειλε ο Στιβ Τζοµπς. Το αφεντικό της Αpple εκτιµά ότι το µέλλον ανήκει στις «ταµπλέτες», όπως αυτή που κατασκεύασε η εταιρεία του.

Η πορεία του iΡad στην αγορά δικαιώνει κι εφοδιάζει µε επιχειρήµατα τον δηµιουργό της. Η πολυσυσκευή της Αpple αναµένεται να φτάσει τις 8,13 εκατ. πωλήσεις έως το τέλος του έτους. Ο Στιβ Τζοµπς µιλούσε επί ενενήντα λεπτά στο συνέδριο «Αll Τhings Digital» κοντά στο Λος Αντζελες. Ντυµένος µε το κλασικό µαύρο πόλο και τζιν παντελόνι, ο Τζοµπς προέβλεψε ότι το iΡad και παρόµοιες «ταµπλέτες» µπορεί να µην αντικαταστήσουν εντελώς τους επιτραπέζιους υπολογιστές και τα λάπτοπ, αλλά είναι βέβαιο ότι θα µειώσουν θεαµατικά το µερίδιό τους στην αγορά στη «µετά - ΡC εποχή».
Για τις αδυναµίες που καταλογίζονται στο «µαγικό» iΡad, ο Τζοµπς εµφανίστηκε καθησυχαστικός. «Τα λογισµικά θα γίνουν σύντοµα πιο ισχυρά και θα επιτρέψουν στους χρήστες να κάνουν σχεδόν τα πάντα. Ο χρόνος θα φροντίσει για όλα αυτά τα πράγµατα», είπε στο ακροατήριό του. Αλλά το αφεντικό της Αpple µίλησε και για πολλά άλλα:

Το γεγονός ότι η εταιρεία του ξεπέρασε τεχνολογικά τη Μicrosoft φαίνεται στα µάτια του «σουρεαλιστικό». Ο ίδιος και η Αpple προσπαθούν πάντα να διαλέξουν το «σωστό άλογο» για να ιππεύσουν. Χαρακτήρισε το κύµα αυτοκτονιών στην κινεζική εταιρεία Foxconn (η οποία συνεργάζεται µε την Αpple) «ανησυχητικό», υποστηρίζοντας όµως ότι το εργοστάσιο «δεν είναι κέντρο εκµετάλλευσης εργατών». Σεξ και... ανταγωνισµός
Ο Τζοµπς δέχθηκε πολλές ερωτήσεις από το ακροατήριο, αλλά αυτή που τράβηξε το µεγαλύτερο ενδιαφέρον ήταν για την αντιπαλότητά του µε την Google. Οι δυο εταιρείες ήταν στενοί σύµµαχοι µέχρι πρόσφατα. Σήµερα, όµως, κοντράρονται στα έξυπνα τηλέφωνα και τα λειτουργικά συστήµατα. «Αποφάσισαν να µας ανταγωνιστούν και αυτό κάνουν», απάντησε. Οταν όµως ρωτήθηκε εάν αισθάνεται προδοµένος, προτίµησε να αλλάξει θέµα: «Η σεξουαλική µου ζωή είναι καταπληκτική.

Πώς είναι η δική σας;», απάντησε.
ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΗΚΕ: ΤΑ ΝΕΑ Πέμπτη 3 Ιουνίου 2010 ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: Περικλής Δηµητρολόπουλος