Δευτέρα 12 Δεκεμβρίου 2011

Πρόγραμμα για συσσίτια στα σχολεία

Το υπ. Παιδείας μελετά πλέον την καθιέρωση συσσιτίων στα σχολεία, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Το Βήμα» και σχολιάζει:

"Τη δεκαετία του ’60, όπου βασίλευε η φτώχεια στην Ελλάδα, οι μαθητές στο σχολείο έπιναν γάλα σε σκόνη, έτρωγαν ένα κίτρινο τυρί σε κονσέρβα, μία φέτα ψωμί και βούτυρο".

Τα νέα συσσίτια που αναμένεται να μπουν σε εφαρμογή από τη νέα χρονιά, θα δίνονται με τη μορφή κουπονιών για μικρά γεύματα από το κυλικείο, κυρίως σε σχολεία όπου φοιτούν μαθητές από χαμηλά κοινωνικά στρώματα.

Οι μαθητές θα παίρνουν κουπόνια των 2 ή 3 ευρώ για να μπορούν να τρώνε ένα σάντουιτς και να πίνουν ένα χυμό ή γάλα.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, τα ολοένα αυξανόμενα κρούσματα ασιτίας ώθησαν το υπουργείο να αναλάβει δράση.

Η υφ. Παιδείας, Εύη Χριστοφιλοπούλου, δήλωσε: «Στόχος µας είναι να διασφαλίσουμε την ισότιμη ένταξη των µμαθητών στο εκπαιδευτικό σύστημα στις περιοχές µε χαμηλούς εκπαιδευτικούς και κοινωνικοοικονομικούς δείκτες. Στην προσπάθεια αυτή το σχολείο αναλαμβάνει ενεργό ρόλο εποικοδομητικής συνεργασίας µε τις οικογένειες και τους φορείς εκπαίδευσης της τοπικής κοινότητας».

Τα πρώτα σχολεία που θα ενταχθούν στο πρόγραμμα είναι κάποια νηπιαγωγεία και δηµοτικά σε Ταύρο, πλατεία Βάθη, Εξάρχεια, Κάτω Πατήσια, Αχαρνές, Μοσχάτο, Νίκαια, Ασπρόπυργο, Ζεφύρι και Αυλώνα.