Πέμπτη 30 Σεπτεμβρίου 2010

Προς Σερραίους και Σερραίες επιστολής το ανάγνωσμα...



Αγαπητοί συμπολίτες και αγαπητές συμπολίτισσες του νέου διευρυμένου Καλλικρατικού Δήμου Σερρών,
ονομάζομαι Χρυσάνθη (Χρύσα) Παλάζη-Τσοχατζίδη και είμαι καθηγήτρια Φιλόλογος.
Γεννήθηκα στις Σέρρες. Από το 1985 έως και το 1999, διέμενα στη Θεσσαλονίκη όπου σπούδασα και εργάστηκα για 15 περίπου χρόνια.
Η επιστροφή στις Σέρρες ήταν για μένα και τον άνδρα μου, μια συνειδητή επιλογή με γνώμονα την επιθυμία να ζήσουμε και να μεγαλώσουμε τα παιδιά μας σε ένα πιο ανθρώπινο περιβάλλον, απολαμβάνοντας μια καλύτερη ποιότητα ζωής.
Πολλές φορές μέσα σε αυτό το διάστημα διαπιστώνοντας τα προβλήματα σε διάφορους τομείς της διαχείρισης των δημοτικών θεμάτων, ένιωσα να αγανακτώ με τους δημοτικούς άρχοντες αναφορικά με πράξεις, παραλείψεις και αδυναμία εύρεσης λύσεων για την ανάπτυξη της πόλης προς όφελος των πολιτών. Το χειρότερο όμως ήταν ότι ένιωσα να αγανακτώ απέναντι στη συνεχή υποβάθμιση της ποιότητας ζωής στο Δήμο μας.
Σήμερα λοιπόν, η συμμετοχή στο ψηφοδέλτιο του κ.Στέφανου Φωτιάδη, «ΔΥΝΑΜΙΚΗ ΠΟΡΕΙΑ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ», είναι η απάντησή μου σε μια σειρά από ερωτήματα που απασχολούν όχι μόνο εμένα αλλά και το σύνολο των σκεπτόμενων πολιτών :
γιατί να περιοριζόμαστε στην κριτική εκ του ασφαλούς και να μην δοκιμάζουμε να θέσουμε τις γνώσεις, τις δεξιότητες και τις δυνάμεις μας στην υπηρεσία της πόλης μας;
για τις επιλογές των προσώπων που χρόνια διοικούν το Δήμο, ουσιαστικά δεν φέρουμε την ευθύνη εμείς οι πολίτες που τους εμπιστευόμαστε, παρασυρμένοι πολλές φορές από κομματικές υποδείξεις χωρίς αντίκρισμα ή συναισθηματικούς λόγους;
έχουμε την πολυτέλεια του χρόνου να κάνουμε και πάλι δοκιμές, να δίνουμε και πάλι ευκαιρίες;
στην παρούσα συγκυρία των αδιεξόδων στη διοίκηση του Δήμου, των προκλήσεων αλλά και δυνατοτήτων που προσφέρει η νέα διοικητική δομή του “Καλλικράτη”, δεν οφείλουμε να επιλέξουμε να μας εκπροσωπήσουν άνθρωποι που διαθέτουν γνώση, εμπειρία, διοικητικές ικανότητες;
Αν εκτιμάτε λοιπόν και εσείς, όπως ο κ. Στέφανος Φωτιάδης, ότι θα μπορούσε να συμβάλλει στην πρόοδο του Δήμου μια εκπαιδευτικός με γνώσεις, θέληση, πείσμα και κυρίως συνειδητοποιημένη απόφαση να εμπλακεί στα κοινά με διάθεση προσφοράς και όχι υστεροβουλίας, θα ήταν για μένα τιμή να με εμπιστευθείτε με την ψήφο σας στις εκλογές της 7ης Νοεμβρίου 2010.