Κυριακή 1 Δεκεμβρίου 2013

Μια πρόταση για διαδικτυακό ραδιόφωνο των εκδόσεων ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ





ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ ΚΑΙ TROLLRADIO.GR 

ΜΑΖΙ ΣΕ ΕΝΑ ΙΝΤΕΡΝΕΤΙΚΟ ΤΑΞΙΔΙ
Με πολλά βιβλία και πολλή μουσική ξεκινάμε
το κοινό ταξίδι μας
με το ιντερνετικό ραδιόφωνο trollradio.gr.http://www.metaixmio.gr/Images/Newsletter/Common/Blank.gif


Με χαρά σας ανακοινώνουμε τη συνεργασία μας με το ιντερνετικό ραδιόφωνο trollradio.gr, έναν σταθμό που έχει κερδίσει μέσα στα δύο χρόνια που εκπέμπει την καθολική αποδοχή του κοινού και των καλλιτεχνών της ελληνικής εναλλακτικής σκηνής και που πάνω απ’ όλα έχει αποδείξει πως αγαπάει το βιβλίο.

Το Troll βραβεύτηκε πρόσφατα ως ο καλύτερος ιντερνετικός ραδιοφωνικός σταθμός στην Ελλάδα από τον μοναδικό θεσμό για τα διαδικτυακά βραβεία, το e-awards, ενώ είναι το μοναδικό web radio που τόλμησε και καθιέρωσε το δικό του φεστιβάλ, το trollfestival.gr, το οποίο κατάφερε να πάρει τρεις φορές σάρκα και οστά και να προσελκύσει περισσότερα από 2.500 άτομα. Στα στούντιο του σταθμού έχουν φιλοξενηθεί πολλοί καταξιωμένοι καλλιτέχνες (Φοίβος Δεληβοριάς, Κωστής Μαραβέγιας, Πάνος Μουζουράκης, Παύλος Παυλίδης κ.ά.), ενώ στο trollfestival έχουν εμφανιστεί σημαντικά ονόματα όπως ο Στάθης Δρογώσης, ο Χρήστος Θηβαίος, η Θεοδοσία Τσάτσου, τα Υπόγεια Ρεύματα και πολλοί άλλοι.

Κοινή συνισταμένη του Trollradio.gr και των εκδόσεων ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ είναι το βιβλίο. Έτσι, από τη Δευτέρα 4 Νοεμβρίου 2013 είμαστε συνταξιδιώτες στο νέο μας ταξίδι με το βιβλίο να προσφέρει την εικόνα και τα τραγούδια το σάουντρακ. Από τις εκπομπές του σταθμού (στο μικρόφωνο μεταξύ άλλων οι βιβλιόφιλοι Γιάννης Κουλουκάκος και Δημήτρης Σούλτας) οι αναγνώστες μας θα έχουν την ευκαιρία να μαθαίνουν όλα τα νέα μας και τις δραστηριότητές μας, και επιπλέον στις «Βιβλιόγατες», την εκπομπή των εκδόσεων ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ, η Αναστασία Καμβύση υποδέχεται κάθε Παρασκευή, 2 με 4 το μεσημέρι, έναν άνθρωπο από τον χώρο του βιβλίου, και μαζί συζητούν για βιβλία και όχι μόνο, βάζοντας την αγαπημένη τους μουσική. Καλεσμένοι στις τρεις πρώτες εκπομπές ήταν οι συγγραφείς Κώστας Ακρίβος, Ζέφη Κόλια και Μάνος Ελευθερίου, ενώ την επόμενη Παρασκευή, 6 Δεκεμβρίου, η Αναστασία Καμβύση υποδέχεται την Άλκη Ζέη.