Παρασκευή 23 Σεπτεμβρίου 2011

Κέντρο ελληνικών σπουδών στον Καναδά


Κέντρο Ελληνικών Σπουδών Σταύρος Νιάρχος, με αποκλειστική δωρεά του ομώνυμου Ιδρύματος, ιδρύεται στο Πανεπιστήμιο Simon Fraser (SFU) του Καναδά.

Κέντρο Ελληνικών Σπουδών Σταύρος Νιάρχος, με αποκλειστική δωρεά του ομώνυμου Ιδρύματος, ιδρύεται στο Πανεπιστήμιο Simon Fraser (SFU) του Καναδά.
Κέντρο Ελληνικών Σπουδών Σταύρος Νιάρχος, με αποκλειστική δωρεά του ομώνυμου Ιδρύματος, ιδρύεται στο Πανεπιστήμιο Simon Fraser (SFU) του Καναδά. Φιλοδοξία είναι το κέντρο αυτό να καταστήσει το SFU ως έναν από τους σημαντικότερους προορισμούς για σπουδές ελληνικής ιστορίας, πολιτισμού και γλώσσας εκτός της Ελλάδας.
Η δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος επιτρέπει στο νέο Κέντρο να προσφέρει ένα προπτυχιακό πρόγραμμα ελληνικών, βαλκανικών και μεσανατολικών σπουδών, προπτυχιακά και μεταπτυχιακά προγράμματα στην ελληνική ιστορία, καθώς και προγράμματα ελληνικής γλώσσας, λογοτεχνίας και πολιτισμού.
Το πρόγραμμα έχει αναγνωριστεί ως πρωτοποριακό στη διδασκαλία της Ελληνικής γλώσσας στο διαδίκτυο. Το νέο Κέντρο θα εστιάσει επίσης στην περαιτέρω ανάπτυξη σχέσεων με Κινεζικά ακαδημαϊκά ιδρύματα και θα υποστηρίξει την ανάπτυξη των Ελληνικών Σπουδών στην Κίνα. Το μεταπτυχιακό πρόγραμμα του Κέντρου θα διδάσκει Ελληνική ιστορία σε Κινέζους μελετητές και θα εκπαιδεύει καθηγητές ώστε να μπορούν να διδάξουν την Ελληνική γλώσσα και άλλα μαθήματα που σχετίζονται με την Ελλάδα σε πανεπιστήμια της Κίνας, τα οποία καθιερώθηκαν με προηγούμενη δωρεά του Ιδρύματος.


Πηγή: http://www.ethnos.gr/